Danilović: Ništa nijesam sakrio od javnosti

Danilović: Ništa nijesam sakrio od javnosti

Zamjenik predsjednika Demosa i bivši ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović kazao je da od javnosti nije  sakrio  nijednu informaciju o izbornom danu, te da nije razgovarao ni sa jednim od lidera Demokratskog fronta (DF) od izbora.

Član predsjedništva DF-a, Milan Knežević, kazao je juče za portal Fosmedia da su od Danilovića, koji je u oktobru prošle godine bio ministar unutrašnjih poslova, dobili informaciju da se planira likvidacija lidera DF-a.

“Goran Danilović, tada ministar unutrašnjih poslova, obavio je razgovor sa Milivojem Katnićem koji ga je upoznao sa detaljima državnog udara i hapšenjem određenih lica kao, i što ga je upoznao sa namjerom da lideri Demokratskog fronta budu likvidirani. Gospodin Goran Danilović nam je saopštio informaciju da smo te večeri trebali da budemo likvidirani”, rekao je Knežević.

Danilović je za “Vijesti” kazao da od javnosti tokom izbornog dana nije  sakrio  nijednu krupnu stvar da bi ga zbog toga prozivali sedam mjeseci kasnije. On je podsjetio da je tokom izbornog dana pozvao građane da ostanu u svojim domovima i da ne izlaze na ulicu da slave.

On je tada kazao da nije dobio nikakvu informaciju o hapšenjima 20 osoba koje su optužene za pokušaj terorizma, ali i da je zabrinut ako je u zemlju došlo 20 ljudi koji na dan izbora treba da prave haos.

“Bio sam zabrinut za svakog građanina, kao i političara. Znate kako sam morao da radim zbog nedostatka informacija iz policije. Odluke sam donosio u vremenskom tjesnacu. Moj poziv tokom izbornag dana je bio potpuno na mjestu. Nisam nakon izbornog dana razgovarao ni sa jednim od lidera DF-a, osim sa Andrijom Mandićem tokom izbornog dana”, rekao je Danilović.